27-годишната родилка, починала в „Майчин дом“, имала HELLP синдром – най-тежкото

...
27-годишната родилка, починала в „Майчин дом“, имала HELLP синдром – най-тежкото
Коментари Харесай

Починалата в „Майчин дом“ родилка страдала от рядък синдром

27-годишната родилка, умряла в „Майчин дом“, имала HELLP синдром – най-тежкото затруднение, което може да настъпи по време на бременност, оповестиха от лечебното заведение.

Тя постъпила в “Майчин дом ” на 23 октомври в 8 вечерта в сериозно положение. Била изпратена с ваучър от Болница “Д-р Щерев ”, където е следена цялата й бременност до този миг.

Консилиум от водещите експерти в “Майчин дом ” открива диагноза HELLP синдром.

Пристъпва се към интервенция незабавно след приемането на дамата. Бебето е родено живо и избавено. В момента положението му е нормализирано и се намира в интензивното поделение на Неонатологията.

Борбата за живота на майката продължава във всички часове до 14.40 на 24 октомври. В приложените реанимационните дейности са взели участие всички национални консултанти по “Акушерство и гинекология ” и “Реанимация и упойка ”. За страдание организмът на родилката отхвърля да реагира на извършените реанимационни мероприятия и настава полиорганна незадоволителна и срив в виталните индикатори.

Болница “Майчин дом ” е подала сигнал за случая в “Изпълнителната организация по медицински одит ”, с цел да стартира следствие и е уведомила управлението на Министерство на опазване на здравето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР